22 martie 2012

Ziua de naştere ≠ zi bună pentru ştiinţă


            Cică un deputat orinj a propus un proiect de hotărâre prin care românii să aibă liber de ziua lor de naştere. O idee care, dacă n-ar fi foarte proastă, ar chiar bună! Să mă şi explic. De ex. un bugetar, oricât ar fi el de sugativă, nu are cum să confunde hârtiile cu paharele în cele 8 ore de stat la stat. Hai să zicem că închină un deţ cu ceilalţi colegi, dar cam atât! Ştie şi el că nu e de bonton să tragi o beţie la orele amiezii, sub ochelarii şefului. Atât doar că e un pic distras din cauza tonului de apel şi a ferestrei-feisbuc-mereu-deschise.
             Eu problema o văd a doua zi, când eşti cel mai mahmur om de pe planetă. Adică cum altfel să fii după o noapte de dezmierdări cu pretenaşii?! Auu capu! Şi, dacă mai pui la socoteală evidentul contrast între ceea ce ai făcut în urmă cu 4 ore şi ce faci în acel moment, claaar o să fii cel mai productiv om din firmă, angajatul zilei!
              Dar, dacă totuşi se optează pentru liberalizarea zilei de naştere, trebuie impuse nişte amendamente:
1.    Salariatul născut pe 29 februarie va primi câte 4 zile libere odată.
2.    Salariatul care are ghinionul de-a fi în concediu de boală chiar de ziua sa de naştere, va beneficia de o zi liberă, la alegere. Printre boli nu se numără: durerea în cot, în zona organelor genitale sau în zona dorsală.
3.    Guvernul va plăti salariatului o primă egală cu contravaloarea cadourilor pe care le-ar fi primit de la colegi, dacă ar fi fost prezent la serviciu.
4.     Toată atenţia colegilor de sex opus, pe care ar fi trebuit s-o primească dacă era la serviciu, va fi redistribuită uniform pe parcursul zilelor următoare. Aici intră pupăturile, strângerile de mână, îmbrăţişările, bezelele, trasul cu ochiu, plesnirea feselor, etc.
5.     Dacă salariatul revine a doua zi la serviciu cu întârziere, i se va da un avertisment verbal sau unul scris, în cazul în care acesta e prea mahmur să descifreze tainele comunicării orale.
6.     Activităţile din ziua T+1 vor fi adaptate stării fizice şi psihice a sărbătoritului. Exemple: udatul florilor, xeroxarea a maximum 10 pagini, crearea unui ambianţe plăcute de lucru, datul din cap afirmativ pentru orice inepţie a şefului, etc. Tendinţele sfidătoare şi autoritare din parte superiorului vor fi aspru sancţionate în conformitate cu regulamentul de ordine interioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu